Wat heb ik nodig voor het maken van een glittertattoo?

 • Glittertattoolijm, dit is een huidvriendelijke tattoolijm welke speciaal bedoeld is voor het zetten van glittertattoos. U kunt dus geen normale hobbylijm gebruiken.
 • Cosmetische glitters. Dit zijn glitters voor cosmetisch gebruik, deze zijn er in verschillende varianten en kleuren, kies de kleuren die u mooi vindt. Gebruik geen hobbyglitters of glitters waarvan u niet weet of ze zijn goedgekeurd voor cosmetisch gebruik. In deze glitters kunnen kleine stukjes glas of metaal zitten die de huid beschadigen.
 • Sjablonen die bedoeld zijn voor gebruik op de huid. Indien u zelf heel goed kunt tekenen of ontwerpen kunt u natuurlijk ook een freehand tattoo maken, in dat geval heeft u geen sjabloon nodig. Echter voor de meeste onder ons is het gebruik van een sjabloon veel makkelijker, sneller en mooier.
 • Penselenset voor het netjes aanbrengen van de glitter en het verwijderen van de overtollige glitters die niet aan de tattoolijm zijn blijven hangen.
 • Je kan ook een volledig setje kopen waar al de bovenstaande elementen in zitten.

  

Kun je een glittertattoosjabloon meerdere malen gebruiken?

In principe is het sjabloon voor éénmalig gebruik bestemd. Sjablonen zonder al te veel kleine details kunnen wel vaker gebruikt worden, echter als je het vaker gebruikt, gaat de kwaliteit ervan achteruit. Tevens is het in verband met de hygiëne niet aan te raden bij gebruik op andere personen dan jezelf.


Moet ik altijd een sjabloon gebruiken als ik een Glittertattoo wil maken?

Dat is niet altijd nodig. Indien u met de lijm een eigen ontwerp wilt maken op de huid en deze inkleurt met glitters heeft u een zogenaamde freehand tattoo, en dat is uiteraard ook mogelijk. Echter voor mensen die niet zo creatief zijn of niet kunnen tekenen is het gebruik van een sjabloon wel veel makkelijker.


Is de Glittertattoo of Inkttattoo geschikt voor alle huidtypes?

De lijm en lak is huidvriendelijk en bevat dus geen ingrediënten die schadelijk zijn voor de huid, ook voldoet de lijm aan alle gestelde wettelijke eisen. Bij mensen met een vet huidtype zal de Glittertattoo of Inkttattoo echter minder lang blijven zitten. Tot op heden hebben we nog geen mensen met allergische reacties gehad, maar mocht dit toch onverhoopt optreden, moet u de Glittertattoo direct met olie of een vette crème verwijderen.


Wat is de reden dat de lijm transparant moet worden voordat ik de glitters erop doe?

De lijm kleeft pas op zijn sterkst op het moment dat deze transparant is geworden, waardoor u langer plezier heeft van uw Glittertattoo. Ook blijft er daardoor geen overtollige lijm aan uw penseel hangen en blijven uw penselen schoner. Indien u al glitters aanbrengt op het moment dat de lijm niet transparant is zult u de lijm over de hele tattoo uitspreiden en zal de tattoo er niet mooi meer uit zien.


Kan ik per Glittertattoo meerdere kleuren gebruiken?

Natuurlijk is dit mogelijk, wel raden we aan de kleuren op elkaar af te stemmen. Gelijke kleuren versterken elkaar. We raden aan om bij het gebruik van meerdere kleuren onderaan de tattoo te beginnen met de glitters aangezien deze naar beneden vallen. Indien u bovenaan begint vallen deze op de lijm en kunt u deze niet meer (apart) verwijderen.

 

Hoe lang blijft een Glittertattoo of Inkttattoo gemiddeld zitten?

De Glittertattoo of Inkttattoo blijft gedurende 1 tot 7 dagen zitten, in sommige gevallen zelfs langer. Dit is afhankelijk van de plaats van de tattoo, het huidtype en de verzorging. 

Hoe kan het dat bij mij de Glittertattoo of Inkttattoo er al binnen een dag af is of minder mooi wordt?

Er zijn gevallen waardoor de houdbaarheid van de tattoo erg wordt beperkt, onder andere:

 • De huid is vuil en/of vet en niet goed schoongemaakt met alcohol, voorafgaand aan het maken van de Glittertattoo.
 • U hebt een alcohol/oliehoudende (vette) crème of lotion in de buurt van de Glittertattoo gebruikt. (Bijvoorbeeld zonnebrandcrème of bodylotion)
 • De Glittertattoo zit op een plek waar uw kleding overheen schuurt waardoor deze beschadigd. (Bijvoorbeeld onder op de rug waar uw broek langs schuurt, of op de enkels waarmee u, bijv. in bed, over uw lakens schuurt)
 • U hebt erg gezweet waardoor de Glittertattoo los is geweekt.
 • U hebt een zeer vet huidtype waardoor de lijm niet goed kan hechten aan uw huid.
 • U hebt de tattoo er afgekrabd of er met een handdoek overheen geschuurd.


Kan ik gewoon douchen, in bad of zwemmen met een Glittertattoo of Inkttattoo?

Ja, de Glittertattoo blijft gewoon zitten, zolang je er niet met water en/of zeep over wrijft. Bij langdurig contact met water wordt de Glittertattoo poreus, daarom is het bij het afdrogen verstandig de Glittertattoo voorzichtig droog te deppen (één maal) en daarna aan de lucht laten drogen.


Hoe verwijder ik de Glittertattoo of Inkttattoo van mijn huid?

De Glittertattoo of Inkttattoo is makkelijk te verwijderen met (olijf)olie of een vette crème. Ook kunt u een alcoholhoudende lotion gebruiken. Smeer de crème of olie op de glittertattoo en laat dit even inwerken. Na een aantal minuten kunt u de tattoo met een washandje met lauwwarm water makkelijk verwijderen. Eventueel herhalen. Absoluut niet gaan krabben of hard wrijven, hierdoor gaat uw huid irriteren.

 

Wat voor een soort glitter  zit er in de Glittertattoo en kan ik deze glitters ook gebruiken bij schminken of op de nagels?

In de glittertattoo zit een polyester glitter die ook in andere cosmetische producten wordt gebruikt. Deze glitters kunt u ook gebruiken voor schminken, make-up of voor nagel art. Pas echter altijd op met gebruik echter de glitters in de buurt van de ogen, zeker bij kleine kinderen die niet snappen dat je niet in je ogen mag wrijven met glitters erop.

Kan ik ook "kerst" of "hobby" glitters gebruiken voor de Glittertattoo?

Aangezien dit soort glitters bestaan uit glas- en of metaaldeeltjes met een laagje kleur er omheen, raden wij dit ten zeerste af. In onze glitters  zit absoluut geen glas en geen metaal en deze zijn veilig in gebruik op de huid.

Als ik zelf een ontwerp heb of een logo van mijn bedrijf als sjabloon wil hebben, kan dat worden gemaakt?

Ja natuurlijk. Van de meeste afbeeldingen of logo`s is het mogelijk een sjabloon te maken. Neem in dat geval even contact met ons op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte. U dient echter wel rekening te houden met wat grotere afnames, voor slechts 1 stuks of enkele sjablonen per ontwerp komen de kosten meestal te hoog uit.

© 2018 - 2024 Creative Creaze | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel