Waarom een Droomdeurtje voor je kind kopen?

Droomdeurtjes zijn uitermate geschikt om kinderen te helpen in het verwerken van hun ervaringen van alledag en als extra ondersteuning in bijzondere situaties. 

Vanaf ongeveer 3 jaar oud beginnen kinderen het concept achter het droomdeurtje te begrijpen en zijn ze in staat om zich goed in te leven. Het magisch denken is vanaf deze leeftijd sterk aanwezig. Het inlevingsvermogen van kinderen in hun elfje of draak is hierdoor vergelijkbaar met het geloven in de Kerstman of Sinterklaas. Ze genieten van de berichten die ze van hun droomvriendje ontvangen en fantaseren erop los. Uiteraard verschilt dit van kind tot kind, maar de meeste kinderen zullen actief een beroep op hun droomdeurtje doen tot ze ong. 9 jaar oud zijn. 

Ook bij oudere kinderen in de leeftijd van 10+ is het droomdeurtje nog steeds erg gewild. Zij zijn minder bezig met het concept, maar genieten juist van het decoreren van de deur en de omgeving.  

Droomdeurtjes bevorderen het inlevingsvermogen, de fantasie en creativiteit van kinderen al vanaf zeer jonge leeftijd. Zo maken ze van de deur en de omgeving een veilige plek die ze zelf kunnen decoreren. Het decoreren stimuleert naast de creativiteit ook de motoriek. 

Jonge kinderen kunnen al vroeg beginnen met het ontwikkelen van hun expressief vermogen door het maken van tekeningen voor hun elfje of draak. Wanneer zij wat ouder worden zal dit overgaan in het schrijven van briefjes die ze in het brievenbusje kunnen achterlaten. Een goede oefening voor zowel de schrijfvaardigheid als het onder woorden brengen van hun gevoelens. 

Kinderen die zich moeilijk kunnen uiten, kunnen met het droomdeurtje worden uitgedaagd om hun gevoelens in een tekening te laten zien of te verwoorden. Hierdoor wordt het droomdeurtje ook regelmatig door leerkrachten, kindercoaches en psychologen ingezet. 

Droomdeurtjes ...

 • een rustpunt na een drukke dag,
 • ervaar de magie van fantastie,
 • helpen je om goed te kunnen slapen,
 • stimuleren de taalontwikkeling, 
 • bieden houvast in moeilijke situaties,
 • zijn met de hand gemaakt in de EU en ook CE-gecertificeerd.

 

Hoe werkt jouw droomdeurtje?

hhoe werkt het droomdeurtje.jpg

 

Het droomdeurtje nodigt kinderen uit om hun eigen veilige plek te creëren en hun fantasie te vergroten. We hopen dan ook dat ze door volwassenen in hun directe omgeving worden aangemoedigd om te vertellen over hun belevenissen met en wensen voor hun Elfje of Draak. Dit is een uitstekende manier om dieper met elkaar in contact te komen en samen magische momenten te beleven!

Meer inspiratie of tips nodig? Wordt dan lid van de Droomdeurtjes Inspiratie en Tipspagina op Facebook van de fabrikant. Hier kan je terecht met al je vragen en krijg je veel inspiratie en tips om met het droomdeurtje aan de slag te gaan.

 

Wist je dat elfjes en draakjes ...

 • Alleen 's nachts vliegen. Het licht van de maan schijnt dan het mooist op hun kleine vleugeltjes en zorgt ervoor dat ze de huizen van de kinderen goed kunnen vinden. Ze komen door het droomdeurtje naar binnen en kijken hoe jij heerlijk ligt te slapen. ​
 • Ervoor zorgen dat je over mooie dingen droomt en 's nachts dus nooit bang hoeft te zijn. 
 • In het Droombos wonen. Ze wonen in kleine huisjes en slapen overdag in hangmatjes. 
 • Dol zijn op alle post die ze in het kleine brievenbusje van de droomdeur vinden. Ook houden ze erg van mooie tekeningen en door jou gemaakte knutsels. Deze hangen ze boven hun hangmatje in het Droombos. 
 • Het allerliefst rozijntjes eten? Dus als je jouw Elfje of Draak wilt verwennen, leg dan eens wat rozijntjes bij je droomdeurtje ... 
 • Jouw wensen kunnen horen? Ook als je ergens mee zit, kun je dit altijd naar ze fluisteren of laten zien op een briefje of tekening in het brievenbusje. Zeker weten dat dit bij jouw elfje of draak terecht komt. 
 • Gek zijn op alles wat glinstert. Wanneer je een beetje sterrenstof naast je Droomdeurtje strooit, maak je ze erg blij. Misschien maken ze er wel een figuurtje in of zie je hun kleine voetstappen...
 • Graag zo vaak mogelijk bij je op bezoek komen, maar helaas lukt dit niet elke nacht. Ze zijn namelijk ook erg druk met hun avonturen in het Droombos. 
 • Vaak vrolijk zijn en veel lachen, maar net als hun mensenvriendjes, soms ook verdrietig, boos of bang kunnen zijn? Daarom begrijpt je Droomvriendje je zo goed wanneer je jezelf niet fijn voelt en doet hij of zij er alles aan om je weer op te vrolijken!

 

 

 

© 2018 - 2024 Creative Creaze | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel